Terima kasih kerana melayari blog ini . Kepada PENGUNJUNG sila tinggalkan identiti anda . kami akan melawat blog / facebook / twitter anda . kami sekeluarga mohon kemaafan sekiranya artikel dalam blog ini menyinggung anda .

Facebook Anti Ustaz Azhar Idrus


antara petikan facebook anti ustaz Azhar idrus

"Syurga dan Neraka itu urusan Allah, tidak perlulah si taksub Azhar menjaja syurga di sini (kamu ni nak syurga ke neraka?) tergelak ada dan simpati pun ada.. Kita sbg hamba-NYa hanya perlu beramal dgn niat dan hati yang suci lagi bersih...Berserahlaa kpd Allah. Malangnya mereka inilah yang menjaja syurga, tidak semudah itu... Inilah yang aku katakan ceramah si Azhar ini wlpun mendpt sambutan yang hangat, tetapi terpalit pelbagai kerosakan yang tidak diajar Nabi -Fitnah, Caci, Hina, putar belit dll- Adakah ini syurga yang kamu jaja? Igt matlamat tidak menghalalkan cara."

"Kepada siapa2 yang berminat nak jadi admin boleh mesej. Pages sebaik ini perlu diluas sebarkan dan ditadbir dgn pelbagai org utk menentang kebodohan yang dibawa si Azhar."

Sila klik sini untuk ke facebook tersebut  ANTI USTAZ AZHAR IDRUS

note : Jangan bermain dengan agama , tambah lagi ustaz ... beliau tahu agama , ko tahu apa ????
         Kalau berani TUNJUKKAN diri yang sebenar pada Public..  kita tengok .. Langit tinggi ke rendah .

Tuhan tidak pernah lupa Umatnya kecuali Umat nya yang lupa tuhan . 

semoga kita umat muhammad di berkati Allah. amin

DRAMA SAHARA (ASTRO PRIMA) MENGHINA ISLAM

Astro Prima dikritik dan dikecam oleh penonton setelah menayangkan drama Sahara di astro kerana didakwa oleh penonton seolah-olah menghina perempuan berniqab atau berpurdah. Ini kerana terdapat adegan di dalam drama tersebut di mana hero dan heroin yang berniqab berpegangan tangan sehingga menimbulkan rasa kurang senang di kalangan penonton.Menurut satu komen dari Facebook, Tujuan berniqab ni untuk mengelak daripada di pandang ajnabi. Jadi tidak tercapai matlamat sekiranya pakai niqab (berpurdah) tetapi boleh dipegang pula. Berniqab adalah pakaian sunnah para isteri Rasulullah. Jadi jangan cemari pemakaian sunnah dengan babak cerita memalukan Islam.

harap akan ada tindakan susulan dari pihak Astro mengenai kontroversi ini.Pihak pernerbitan juga perlu bertanggungjawab atas penyiaran drama ini.Drama ini sewajarnya memartabatkan dan membangkitkan lagi kesucian agama islam dan lebih-lebih lagi kepada wanita yang berniqab atau berpurdah.jangan hanya menggunakan agama serta kesucian didalam agama islam sebagai topeng untuk mengaut keuntungan semata-mata.

Hentikan Drama Sahara... keluhan orangramai

note : tidak pernah tengok , tapi kalau benar apa yang di katakan - pihak astro sila ambil perhatian .


Gadis Cantik tidak Sengaja muat naik gambar tanpa pakaiannya

Oxfordshire - Seorang wanita cantik asal Inggeris tidak sengaja memuat naik gambar dirinya yang berada dalam keadaan separuh bogel di laman jual beli online, Ebay.com.

Aimi Jones, 21, warga Oxfordshire, England ini berniat untuk menjual gaun skater miliknya yang berwarna kuning melalui Ebay. Ia-pun menggambil gambar gaun itu, yang tergantung di dalam almari pakaiannya.

Namun Aimi tak menyedari, dirinya ikut terfoto bersama dengan gaun itu, dan lebih mengawatkannya lagi, ketika itu ia tidak mengenakan sehelai pakaianpun untuk menutupi bahagian bawah tubuhnya.

 ia tidak sedar bahawa sebuah cermin tergantung di pintu almari miliknya tersebut, sehingga ketika ia mengambil gambar gaunnya tak sengaja gambar dirinya juga ikut diambil. 

Disahkan, Aimi mengaku sangat malu atas insiden itu. "Ini sangat memalukan. Ini membuat saya sangat pusing, hal terbodoh yang saya lakukan, dan sekarang seluruh dunia telah melihat saya berbogel," ujarnya.

"Saya meletakkannya di eBay, Sabtu pagi dan langsung menyedarinya sehingga saya menamatkan penjualan. Tetapi yang tidak saya faham mengapa orang masih boleh melihatnya di laman web, saya akan melaporkannya ke eBay dan mereka akan menariknya, tetapi itu sudah terlambat,kerana sudah tersebar," 



blogger ditangkap khalwat bersama isteri orang

Seorang blogger kena cekup dengan bini orang semalam.Dia di tangkap berhampiran rumahnya (kawasan gelap) apabila berdua-duaan bersama seorang perempuan didalam kereta, keadaan yang mencurigakan. Kejadian berlaku di Permatang Pauh. Setelah disoal siasat, perempuan terbabit adalah isteri orang.

Semasa kedatangan pihak berkuasa, kedua-dua pasangan berada didalam yang begitu mengaibkan. Mengikut laporan, punya la asyik 'bersama' hingga tidak sedar kelakuan 'aib' mereka tu sedang diperhati dan dirakam. 

Identiti blogger terbabit terbongkar apabila banyak alatan media, gajet dan pas majlis didalam keretanya. Setelah disoal siasat, pemuda terbabit mengaku dirinya memiliki blog Anak Sungai Derhaka atau URLnya http://darisungaiderhaka.blogspot.com/

note : sama2 kita tunggu berita dari Beliau [ komennya ]

sumber

PESTA BUKU 1 MALAYSIA 2013 PWTC

 Tarikh : 30 Januari - 3 Februari 2013 (Rabu - Ahad)
Tempat : Dewan Tun Razak 3 , PWTC, Kuala Lumpur
Masa : 10 am - 8 pm
Masuk : PERCUMA


Inilah Revolver Terbesar Di Dunia

Pistol jenis revolver model Remington 1859 gergasi ini telah dibuat oleh Polish Ryszard Tobys of Czempin. Ia merupakan revolver terbesar di dunia yang pernah dicipta di dunia.



Setia Hujung Nyawa, Nelydia Senrose (Ersalina) Sepupu Emma Maembong


Pelakon Setia Hujung Nyawa, Nelydia Senrose (Ersalina) Rupanya Sepupu Emma Maembong Kalau sebut nama Nelydia Senrose, mesti ramai yang belum kenal.. Tapi jika sebut pelakon yang memegang watak Ersalina dalam drama Setia Hujung Nyawa, mesti kenal. Nelly dan kakaknya, Nik Zaris Uqasha Senrose Nik Sen, 21, atau Uqasha Senrose yang kini turut bergelar pelakon. gadis kelahiran Kota Bharu, Kelantan Nama sebenar: Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen

Tarikh lahir: 30 Julai 1994
Asal: Kota Bharu, Kelantan
Keluarga: Ketiga daripada tujuh beradik
Kerjaya: Pelakon dan pelajar
Kolej: Kolej SEGI (pengkhususan psikologi)

Drama: Spa Q, Sirah Cinta, Datin Wannabe, Biru Cinta Di Laguna, Hati Seorang Perempuan, Khalifah, Anak Aku Artis, Ahmad Durrah, Mistik Alam Hitam, Segenggam Api Secangkir Pelangi, Puaka Bunga Tanjung, Friday I’m In Love dan Setia Hujung Nyawa.

Kenderaan Geng Dadah Di Mexico.

 Ini Kenderaan Digunakan Geng Dadah Di Mexico.
Semua kenderaan kini ditahan di Tamaulipas dan Nuevo Leon kerana didapati menyeludup dadah













Berhati-hati ketika berada di stesen minyak

foto hiasan

Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong. Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.

Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam! Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam

Irwansyah dan isteri, Zaskia Sungkar terlibat dalam pesta dadah

Artis popular Indonesia Irwansyah dan isterinya Zaskia Sungkar serta Raffi Ahmad dan Wanda Hamidah adalah empat artis yang ditahan bersama 13 lagi ketika sedang berpesta dadah di rumah Raffi di Lebak Bulus, Jakarta Selatan, pagi Ahad.
Mereka ditangkap sepasukan anggota Badan Narkotik Nasional (BNN) Indonesia yang menyerbu rumah Raffi pada waktu Subuh setelah mendapat maklumat orang ramai.
Penahanan artis terbabit serta suspek lain itu diumum Ketua BNN Anang Iskandar pada sidang media di sini petang ini.Pasukan BNN turut merampas sejumlah dadah yang dipercayai jenis ganja dan pil khayal di tempat kejadian.Raffi yang juga bekas kekasih penyanyi Yuni Shara iaitu kakak kepada penyanyi Krisdayanti, sebelum ini dilapor telah mendaftar nama untuk menjadi calon Parti Amanat Nasional, pada pilihan raya umum Parlimen 2014 nanti.Media tempatan memetik Timbalan Ketua Umum PAN Dradjad Wibowo pada Ahad, sebagai berkata parti itu tidak teragak-agak untuk menggugurkan nama Raffi daripada senarai bakal calon PAN jika beliau disahkan terlibat dengan dadah. - BERNAMA

Menghina Allah dan Rasulullah ? ... Dah kuat ler tu

Sempena Maulidur Rasul banyak2 lah  Selawat kepada Nabi kita . Amin

note : Cakap boleh ler...Tunggu je lah......... Tuhan Maha Kaya , Tahu ler nasib ko besok
          Semoga kita umat Muhammad saw di rahmati allah . amin

Facebook Adlin <---- klik sini untuk facebook adlin yg mulia ini ..hehehe./ nak mampos agaknya

KAUM PERIBUMI DI AMAZON

Kaum yawalapiti kaum yang agak kuno di hutan amazon , kaum ini masih tidak memakai baju 
The Yawalapiti (juga JaulapitiYaulapiti, atau YawalapitĂ­adalah kaum pribumi di Lembangan Amazon Brazil.  Nama ini juga dieja Iaualapiti di PortugisKampung Yawalapiti terletak lebih ke selatanantaraTuatuari dan Kuluene SungaiPenduduk mereka pada tahun 2011 adalah 156 orang berbanding 237 orang (2010












Al - Quran Digital Rm 200

Al - Quran Digital Rm 200
Sebarang Pertanyaan Hubungi 
013 - 3955733
013 - 3884462 
( penghantaran percuma Gombak setia )









mini besday anak ku

happy besday 2 u , Genap lah sudah umur anakku 7 tahun ... 2013 ini . Abah dan Umi doakan semoga panjang umur , murah rezeki ( berjaya ) dan menjadi anak yang soleh . amin 








Cari Maklumat Di Sini