Terima kasih kerana melayari blog ini . Kepada PENGUNJUNG sila tinggalkan identiti anda . kami akan melawat blog / facebook / twitter anda . kami sekeluarga mohon kemaafan sekiranya artikel dalam blog ini menyinggung anda .

Bye-bye 2014 & Welcome 2015

...Esok (31.12.2014)hari terakhir tahun 2014...
Buat Keluarga : korang lah yg terpenting dalam hidup aku..
Buat Sahabat : Jangan lupe kan aku ya, bila suatu mase nanti kita terpisah.
Buat kawan2 : Maaf ya kalo aku ade silap dan salah, yg disengaja mahupun tak disengajakan.
Buat Musuh : Maaf bila selama ini aku selalu salah dimata kau.
Buat yg sayang pada aku : Aku juga sayang pada kamu.
Buat org yg prnah menyakiti aku : Terima kasih ya krna sudah mngajar aku bgaimana utk trus bersabar.
Buat yg tak kenal dgn aku : Terima kasih sbb setia save aku dkt contact korg, walau pun kekadang aku buat korang marah, suka update yg bukan-bukan.
Terima kasih korang sbb sudh ada dlm hidup aku, yg menjadikan tahun 2014 aku jadi ceria.
Thanks Semua! 
SELAMAT TAHUN BARU 2015

daftar mrsm ting.1 - tahun 2015

Tlg sebarkan berita baik.  Kalau bukan anak kita, mungkin ada rakan2 sekolah anak2 kita. Jgn tutup pintu peluang mereka. Satu pintu kita buka utk org lain, 7 pintu Allah buka utk kita. Ameen

Makluman kpd ibubapa yg berpendapatan kurang RM 850 dengan tanggungan yg banyak dan inginkan anak bersekolah di MRSM ting 1 2015 boleh merujuk kepada pejabat MARA atau MRSM yang terdekat.
Cukup dengan syarat minimum 3A2B.
Tarikh tutup 10 Dis 2015.

fotografi 3D masjid di Mekah

Fotografi 3D yang menakjubkan di Masjid al Haram dan Masjid an Nabawi
1 http://t.co/2nR7badBOR
2 http://t.co/O9YCtLVLOI
3 http://t.co/v9xlileXg3
4 http://t.co/oXrRxuqJXP
5 http://goo.gl/j2BSF0
Gerakkan gambar dengan hujung jari bagi merasakan anda berada di sana.
Sape nak rasa masuk dlm hijir ismail tekan no 3
Buleh pegang kaabah ...maju nye teknologi sekarang Tuhan beri
 -macam real..
Allahuakbar!

istimewa untuk aku buat ibu

Jujur cakap , aku mengalir airmata tanpa sedari bila baca ni ...      
Kalo korang syg ibu baca lah ni.tak sampai 5 minit pun.        

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata, memang betul)
       
Bila dahaga , yang susukan aku ..... Mak .        
Bila lapar , yang suapkan aku ......Mak .    
   
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku ..... Mak          

Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut ...... Mak .        

Bila bangun tidur, aku cari .......Mak .    
   
Bila nangis , Orang pertama yang datang ....... Mak .    
   
Bila nak bermanja, aku dekati .......Mak .
       
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah ........Mak .
       
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya .......Mak .    
   
Bila nakal , yang memarahi aku ........Mak .        
Bila merajuk , yang memujukku cuma ........Mak .      
 
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah........ Mak .      

Bila takut , yang tenangkan aku .........Mak .        
Bila nak peluk , yang aku suka peluk ........Mak .        
Aku selalu teringatkan ........ Mak .        

Bila sedih , aku mesti telefOn .........Mak .  
     
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahu .......Mak .        

Bila bengang , aku suka luah pada .........Mak .        
Bila takut , aku selalu panggil .......... " Mmaaakkkk ! "      
 
Bila sakit , Orang paling risau adalah ........Mak .        
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga ........Mak .  
     
Bila buat hal , yang marah aku dulu ........Mak .    
   
Bila ada masalah , yang paling risau ..........Mak .        
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni ......... Mak .        

Yang selalu masak makanan kegemaranku ....... Mak .    
   
Kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk ........Mak .        

Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku ..........Mak .        

Yang selalu berleter kat aku .........Mak .    
   
Yang selalu puji aku .........Mak .        

Yang selalu nasihat aku ....... Mak .        

Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk ......... Mak.

Ucapan azimat mak "Biar org tak sayang kamu..... Mak sayang kamu"

Kini Aku ada pasangan hidup sendiri .    
   
Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku .        
Bila sedih , aku cari , Mak .        
Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku .        
Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak .    
   
Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku .        
Bila berduka , aku peluk erat , Emakku .  
     
Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku .        
Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak .        
Bila sambut harijadi, Aku bagi hadiah pada Pasanganku !          Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” !      
 
Selalu , Aku ingat pasanganku !        
Selalu , Mak ingat kat aku !        

Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku !          Entah bila , aku nak telefOn mak !        

Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku !        
Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak !        

Renungkan :        
" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak        
" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "        
Berderai air mata jika kita mendengarnya .        
Tapi kalau mak sudah tiada .        
" MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! "    
   
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya !          Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya !          Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya !          Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya !          Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya !        
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya !        
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya !        
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu :        
1) TOlOng pergi kedai : RM4.00        
2) TOlOng jaga adik : RM4.00        
3) TOlOng buang sampah : RM1.00        
4) TOlOng kemas bilik : RM2.00        
5) TOlOng siram bunga : RM3.00        
6) TOlOng sapu sampah : RM3.00        
Jumlah : RM17.00        
Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar di mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama .        
1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA        
2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA          3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA        
4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA          5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA        
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA        
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata ,        
"Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis
"Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya .        

Jika kamu menyayangi ibumu , cOpy & paste/shere kanlah Status ini kepada sahabat sahabat anda.

Kasih ibu kasih sejati bawa ke hingga ke mati.

Saya sayang MAK saya ! 


















" Mmmuuaaahh !!! " :** untukmu org yang aku sayang . Hari ni "The World kiss day" Sent msg nie ke 7 org yg korang sayang. Kekasih , sahabat , bestfriend , adik , kakak , abang. (Kalau awk syg kat sya jgak , jgn malu untukk send balik) and kalau awk dpt 7 balasan cium, bererti awk mmg patut disyg . Rugi kalo tk send msj ni . .            
 www.4662.blogspot.com
selamat hari raya
maaf zahir dan batin
tokcik / moklimah

Cari Maklumat Di Sini